Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Vilafranca acollirà tallers artístics al carrer amb motiu del The Big Draw Festival

10 de octubre de 2018

L’Ajuntament de Vilafranca, amb la participació i complicitat de diferents col•lectius que tenen com a eina de treball i d’expressió artística el dibuix i la il•lustració, participarà per tercer any consecutiu en el The Big Draw Festival, un esdeveniment que va néixer a Londres l’any 2000 amb l’objectiu de posar en valor el fet de dibuixar i posar-lo a l’abast del públic.
Aquest matí ha tingut lloc al claustre de la Trinitat la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment amb la participació del regidor de Cultura, Raimon Gusi, i de representants dels diversos col•lectius participants.
El regidor s’ha felicitat que el claustre de la Trinitat ja sigui utilitzable per activitats culturals gràcies als treballs de restauració dels darrers mesos i que aculli un dels tallers del Big Draw. “És un nou espai cultural privilegiat al centre de Vilafranca, molt a prop de l’escola Arsenal i de la sala dels Trinitaris”, ha dit Gusi.
La participació de Vilafranca en el Big Draw s’articula al voltant d’un seguit de tallers de dibuix que tindran lloc el dissabte 20 d’octubre, entre les 17,30 i les 20h, en diferents emplaçament del centre de la vila: la plaça de la Vila, la plaça de Jaume I, el claustre dels Trinitaris, plaça de Santa Maria, plaça de la Vila-capella de Sant Joan i plaça del Campanar.
Els col•lectius participants són l’Escola Municipal Arsenal, el Col•lectiu Gargot, el Zig-Zag Centre d’Expressió Artística, les Matinals de Dibuix Domèstic i el batxillerat artístic de l’Institut Milà i Fontanals.
Aquests cinc col•lectius han escollit diferents espais de la ciutat i diverses tècniques de dibuix i il•lustració participativa en format de taller per tal que tothom que ho desitgi s’acosti i participi en aquesta gran festa del dibuix. En total seran 6 tallers gratuïts adreçats a totes les persones que vulguin experimentar de manera lliure, espontània i gratuïta el món del dibuix.
Segons s’ha explicat en la roda de premsa, cada taller està calculat perquè hi passin unes 150 persones al llarg de les 2 hores i mitja. És a dir que, en total, hi podrien participar al voltant de 1.000 persones. Els tallers estan pensants per tal que la seva durada permeti al públic anar passant per tots els emplaçaments de les activitats.