Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Ramon Zaballa: “Cal treballar en la coeducació, i centrar l'esforç en eradicar les conductes i actituds masclistes”

Ramon Zaballa: “Cal treballar en la coeducació, i centrar l'esforç en eradicar les conductes i actituds masclistes”

27 de novembre de 2017

Divendres passat es va celebrar l’acte institucional de commemoració del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El passat divendres va tenir lloc, a la sala d'actes de l'Escorxador de Vilafranca, l’acte institucional de commemoració del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. 
L'acte va començar amb la presentació de la imatge gràfica del programa d'actes del 25N, elaborada per l'escola Arsenal i presentada per l'alumna guanyadora, Laia Musons, alumna de 2n curs d’Assistència al Producte Gràfic Imprès; tot seguit, es va fer la lectura del manifest del Dia Internacional.
La conferència “Violència masclista. Parlem de les dones grans?”, va anar a càrrec de Marisa Garreta, infermera especialista en geriatria i membre de l’associació Eima.
La conferència va estar presentada per Ramon Zaballa, tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social. Zaballa va recordar la reivindicació del Dia internacional contra la violència masclista que, "malauradament no és un problema resolt. Ho diuen les xifres, i a data d'avui, ja hem superat les de l'any passat, és una dada preocupant." El regidor va destacar que "la societat està repicant en l'adolescència els tics masclistes establerts en adults. Cal treballar en la coeducació, i centrar l'esforç en eradicar les conductes i actituds masclistes." Ramon Zaballa va fer una crida a la denúncia del comportament masclista. I va recordar que des de l'Ajuntament de Vilafranca "hi ha una continuada tasca en el treball de polítiques institucionals dirigides en aquesta direcció, som molt sensibles envers aquesta problemàtica, i no deixarem d'actuar-hi fins eliminar-la."