Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Portes obertes i preinscripció a les llars municipals d'infants de Vilafranca

24 de abril de 2019

Els dies 29 i 30 d’abril i 2 i 3 de maig, de 9.30 a 11.30 del matí, tindran lloc les jornades de portes obertes a les llars municipals d’infants de Vilafranca, que s’organitzen per donar a conèixer la seva oferta educativa així com les seves instal·lacions. Aquest horari permet visitar les llars en funcionament perquè és interessant que les famílies vegin l’ambient que s’hi viu i com es desenvolupa el dia a dia de l’infant. El personal educador estarà a disposició de les famílies per aclarir possibles dubtes tant en relació a la formalització de la preinscripció com a aspectes de caire educatiu i d’organització.

Les quatre llars municipals d’infants són l'Enxaneta, Sol Solet, Lola Anglada i El Parquet. El període de preinscripció a les llars per la curs 2019-2020 serà del 8 al 17 de maig, ambdós inclosos. La tramitació s’activarà el dia d’inici de la preinscripció i caldrà fer-la on-line a través la web municipal, www.vilafranca.cat. Les famílies que ho desitgin podran realitzar el tràmit presencialment a l’Oficina Municipal d’Educació (OME), al carrer Santa Maria, número 2, 1a planta.

Es poden preinscriure a totes les llars municipals d'infants els nens i les nenes que hagin nascut entre l’1 de gener de 2017 i el 31 de desembre de 2018, a més a més la llar el Parquet i Lola Anglada també disposaran de places per a infants nascuts entre l’1 de gener i el 16 de maig de 2019. 

Les llars municipals d’infants són serveis que, a més de contribuir en la millora de la conciliació familiar i laboral de les famílies, són conscients de la importància que aquesta etapa té en el desenvolupament dels nens i nenes. Per això, els quatre centres de l’Ajuntament de Vilafranca prioritzen sempre el valor educatiu del primer cicle d’educació infantil. Treballen a partir d’un projecte pedagògic compartit que potencia les capacitats de l’infant, les seves ganes naturals d’aprendre i de descobrir el seu entorn, afavorint el desenvolupament integral dels nens i les nenes. Els indicadors de seguiment les situen en uns estàndards de qualitat molt satisfactoris en termes comparatius. Aquestes dades s’obtenen a través dels cercles de comparació intermunicipals impulsats per la Diputació de Barcelona, en els quals l’Ajuntament de Vilafranca participa des de la primera edició, ara fa tretze anys.