Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Pere Regull: “Dels espais públics escolars com més ús se’n faci, millor, però no els podem obrir tots ni de qualsevol manera”

Pere Regull: “Dels espais públics escolars com més ús se’n faci, millor, però no els podem obrir tots ni de qualsevol manera”

26 de juny de 2018

 

L’alcalde i el tinent d’alcalde Ramon Zaballa han anunciat l’obertura de la pista coberta de l’escola Pau Boada els caps de setmana a partir del setembre.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, acompanyats per la directora de l’escola Pau Boada, Imma Badell, han presentat avui la iniciativa d’obrir la pista esportiva coberta de l’escola Pau Boada els caps de setmana a partir del proper mes de setembre.
Zaballa, que ha agraït la complicitat i col•laboració de la directora i de la comunitat educativa de l’escola, ha recordat que el projecte de Llei de Barris de l’Espirall de l’any 2007, mitjançant un procés participatiu, va dissenyar un calendari amb un seguit d’actuacions per respondre a les necessitats del barri. En el document es va establir que la pista esportiva dels habitatges del c/ Espirall 58 seria més aviat per a gent gran i que per atendre adolescents, infants i joves es podria cobrir una de les dues pistes de l’escola Pau Boada. “La pista ja està coberta i ja s’ha obert de dilluns a divendres a les tardes. S’hi ha fet bàsquet, patinatge i altres esports. A partir del setembre també s’obrirà els dissabtes i diumenges”, ha afirmat el tinent d’alcalde.
L’Espai Cívic per a Joves de la Pelegrina, que també obrirà al setembre, serà l’encarregat de dinamitzar l’ús d’aquest nou espai esportiu. El regidor ha deixat clar que l’obertura els caps de setmana és una prova pilot fins a Nadal i que, passats els primers mesos, se n’analitzarà l’ús i la seva continuïtat. “Que es pugui treure profit d’una instal•lació de primer ordre, que compta amb les mesures reglamentàries i cistelles de bàsquet i porteries d’handbol o futbol sala, en cap cas ha de perjudicar l’escola”, ha assegurat Ramon Zaballa.
Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha defensat el màxim ús dels espais públics escolars. “Com més ús se’n faci, millor, però no els podem obrir tots ni de qualsevol manera. Cal respectar l’ús principal que és l’escolar”. L’alcalde ha recordat que gràcies a la Llei de Barris la pista està coberta i té un accés diferenciat i independent de l’escola. “Obrir l’espai vol dir que hi pot accedir tothom i això té un risc. Per això volem fer aquesta prova pilot. Tenim clar que el primer és l’ús escolar i que l’espai ha d’estar en perfectes condicions l’endemà, quan hi hagi escola”, ha afirmat Pere Regull.
L’alcalde ha recordat que hi ha veïnat que fa ús de les places del Dr. Bonet i de Pau Casals que “no està tranquil perquè s’hi juga a pilota i poden rebre’n algun cop. Els grups de joves ara tindran un espai on anar, a banda de la pista del parc de l’Onze de Setembre, que està podria aprofitar és perquè està infrautilitzada”, afirmava Regull.
Ramon Zaballa ha explicat que està prevista la contractació de dues persones perquè puguin dinamitzar i coordinar aquest espai esportiu conforme a un calendari d’activitats.