Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Més d’un centenars de famílies participen a la Festa Familiar i Jornada de portes obertes de La Casa Petita

06 de juny de 2019


Dissabte passat es va celebrar la jornada de portes obertes i la Gran Festa Familiar de la Casa Petita, a la plaça Marià Manent. La jornada, com ja és habitual, és una festa que representa un punt de trobada de les famílies que han vingut a l’espai familiar, així com l’oportunitat de conèixer-ne de noves.
Centenars de famílies van gaudir dels  jocs proposats tant a la plaça, com a les dependències de la Casa Petita. El grup de música Grimpallunes va animar i remullar grans i petits, que ballaven sota el sol estiuenc que va acompanyar tota la jornada.
La jornada de portes obertes és una oportunitat per a les famílies vilafranquines puguin valorar la possibilitat d’assistir a la Casa Petita el curs vinent. És una opció al matins per aquelles famílies que han decidit criar i educar els més menuts des de casa, i les tardes és una bona opció per als pares i les mares per poder gaudir d’un temps exclusiu amb els seus infants després d’haver estat tot el dia sense veure’s.
L’Espai Familiar La Casa Petita, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, és un espai creat perquè infants (de 0 a 4 anys) i adults del municipi comparteixin un temps exclusiu i de qualitat que els permeti compartir jocs i aprenentatges vitals. Per altra banda, també és un espai de relació on els adults poden expressar i compartir el que és l’experiència de la criança i educació dels infants, compartint aquells dubtes i inquietuds que sorgeixen en el dia a dia (els límits, l’alimentació, el dormir…) tant amb altres adults com amb les professionals del centre (una psicòloga, una treballadora familiar i una educadora). 
Quinzenalment al matí s’hi pot trobar l’Espai Salut, un espai creat amb la col•laboració de l’Equip de Pediatria de l’Àrea Bàsica de Salut de Vilafranca del Penedès perquè les famílies puguin consultar a una infermera pediàtrica de l’Àrea Bàsica de Salut aquells temes o qüestions sobre els quals tenen dubtes relacionats amb la salut i el benestar dels seus infants. 
A la Casa Petita les famílies també hi poden trobar una biblioteca especialitzada en petita infància amb llibres, tant per a adults com per a infants.