Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

La Fira Musical escolar torna un any més

La Fira Musical escolar torna un any més

20 de febrer de 2018


Des de dilluns dia 26 de febrer fins al dimarts 6 de març a l’Escola Municipal de música M. Dolors Calvet es faran un total de 121 audicions de petit format adreçades als 2.000 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària a les deu escoles de Vilafranca. També l’alumnat de l’Escola Delta-L’Espiga participa en aquesta activitat.
Aquestes audicions configuren la Fira Musical, una activitat de sensibilització musical que des de fa alguns anys organitza l’Ajuntament de Vilafranca amb la col•laboració del professorat de música de les escoles que hi participen. El projecte és força ambiciós i preveu una programació que s’aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions, cada una d’elles amb instruments musicals d’una determinada família. Amb això s’aconsegueix que en acabar els quatre primers cursos de primària, els nens i nenes de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any- aconseguint un coneixement molt vivencial d’un gran nombre d’instruments i l’experimentació de la música en directe.
Els continguts que es treballen en les diferents audicions es treballen amb el professorat de música de les escoles abans que tingui lloc l’activitat. Això fa que es pugui realitzar un treball previ a l’aula per conèixer els diferents instruments que els alumnes podran escoltar i veure en visitar la Fira Musical. Però el treball no s’acaba aquí, ja que, en finalitzar l’activitat i un cop a l’aula, es continuen treballant tots els aspectes que s’han observat a la Fira Musical.
Enguany, la proposta que s’ha dissenyat consta de tres audicions: 
• Arpa: a càrrec d’Esther Piñol i Rosalia Sumoy.
• Saxo: a càrrec de Sergi Raya.
• Quartet vocal: a càrrec de Marina Torra, soprà, Tània Fogàs, contralt, Miquel Villalba, tenor, i Gerard Morató, baix.
Molts d’aquests músics són penedesencs. Aquest any hi haurà grans professionals del seus instruments respectius. Alguns d’ells tenen una llarga experiència en el món de la docència, ja sigui com a professors o impartint tallers i cursos.