Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

ESPI360º, una experiència formativa en l’àmbit de la tecnologia per a joves

ESPI360º, una experiència formativa en l’àmbit de la tecnologia per a joves

01 de febrer de 2018

El Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, dins el Programa de Dinamització per adolescents i joves a L’Espirall, organitza un projecte formatiu innovador a partir de l’ús de la tecnologia que es té a l’abast: Espi360º. Amb aquesta proposta, adolescents i joves de 14 a 20 anys  podran aprendre a gravar, editar i publicar vídeos immersius en 360 graus. Aquest nou format permet que l’espectador/a se senti dins de l’escena, ja que es graven tots els angles possibles, però alhora és qui decideix on enfocar la seva mirada i la càmera, ja sigui veient el vídeo a les xarxes socials (YouTube o al Facebook) o en ulleres per a visualitzar realitat virtual.
La formació Espi360º és gratuïta i es realitzarà els dissabtes 24 de febrer, 3-10-17-24 de març, 7 i 14 d’abril de 10 a 13,30h, a l’Associació de Veïns i Veïnes de L’Espirall (Plaça Doctor Bonet, s/n). La formació serà molt pràctica, més que no pas teòrica, per tal que els participants puguin conèixer com funcionen les càmeres de 360 graus, gravar diversos vídeos, editar-los i publicar-los a les xarxes socials. En aquest sentit, més enllà dels vídeos de pràctiques, un dels reptes de la formació és que l’alumnat pugui gravar un vídeo final que reflecteixi la realitat juvenil a L’Espirall. D’aquesta manera, els continguts de les escenes aniran en consonància a les activitats i projectes realitzats des de Joventut en el barri en els darrers 4 anys, i així poder construir un relat audiovisual que incorpori la visió dels joves a través d’un treball comunitari amb els agents socials amb els quals s’hi ha col•laborat durant el programa de dinamització juvenil a l’Espirall. 
Durant les set sessions teòrico-pràctiques els i les joves participants podran conèixer i aplicar tots els aspectes relacionats amb aquests tipus de vídeos  a través dels següents continguts: diferències entre els vídeos de 360 graus, la realitat virtual i la realitat augmentada. El llenguatge visual en 360 graus, què es pot i no es pot fer amb aquest format. Els programes i aplicacions mòbils accessibles actualment existents d’edició de vídeos. La visualització dels vídeos 360 graus en mòbils, ordinadors i/o en ulleres virtuals. La producció audiovisual, quines tasques cal tenir presents i quins rols es poden assumir.
Per a poder participar de la formació Espi360º, cal inscriure’s prèviament al formulari en línia  www.bit.ly/espi360. La data límit d’inscripció és el dimecres 21 de febrer. Les places són limitades i l’organització es reserva el dret d’anul•lar la formació si no s’assoleixen el mínim de participants.
Es pot trobar tota la informació i exemples concrets d’aquest tipus d’audiovisuals a joventut.vilafranca.cat; i per a qualsevol necessitat d’aclariment sobre l’activitat al SIAJ (carrer de la Fruita 13, de dilluns a divendres d’11 a 14 h i dilluns i dimecres tarda de 17 a 20h) o a l’adreça joventut@vilafranca.org.