Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Es presenten les 3es jornades formatives per a joves adolescents D-forma’t

19 de març de 2019

El proper dissabte 23 de març, de les 10 a les 19h, simultàniament a l’escola Pau Boada i al nou espai jove La Nau, es realitzarà la 3a edició de les jornades formatives D-forma’t a Vilafranca del Penedès. Aquestes jornades són totalment gratuïtes i estan dirigides a totes les joves d’entre 12 i 18 anys.
D-Forma’t és una iniciativa impulsada per les entitats de lleure juvenil de Vilafranca: el Grup d’Esplai Parroquial (GEP), el Moviment Infantil de Vilafranca (MIV) i l’AEiG Pere II i Santa Maria de Foix (Escoltes de Vilafranca) amb la voluntat d’impulsar un projecte lúdic i alhora formatiu, i que sigui obert a la participació de qualsevol jove amb inquietuds per aprofundir amb temàtiques socials que li poden ser pròximes.
D-Forma’t pretén ser un punt de trobada, participació i de cohesió, però també d’aprenentatge, conscienciació i sensibilització a través de formacions (xerrades, tallers, taules de debat, etc.) que promoguin el creixement personal i social dels i de les joves adolescents, a partir de temàtiques pròximes als seus interessos i inquietuds.
Com que es vol englobar una franja d’edat bastant àmplia-l’etapa de l’adolescència dels 12 als 18 anys, els interessos, les inquietuds, els arguments i el ritme d’aprenentatge no són els mateixos per a tothom, de tal manera que les activitats estan pensades i organitzades per a dos grups d’edat diferenciats. A causa de l'èxit de les dues passades edicions enguany s'ha apostat per ampliar a 3 activitats per franja d'edat.

El programa d’activitats 
El grup “petit”, d’11-12 anys fins a 15-16 anys, podrà escollir entre les següents activitats: Posa pals a les rodes a la desinformació o Taller d’art. Participa i experimenta’t amb l’expressió artística, al matí; i a la tarda, entre un taller pràctic de clown de Dona corda al teu nas o el taller sobre la gestió dels residus Endinsa’t al món dels plàstics. 
El grup “gran”, de 15-16 a 18-19 anys, al matí podrà assistir a un taller-documental de Palestina, arrels de resistència, un debat de Filosofia al carrer: la recerca de la felicitat, o una xerrada amb el títol Tanquem els Centres d’Internament per a Estrangers; i a la tarda, a un debat sobre Economia social i alternatives de consum, un Taller de sexualitat: Desmuntem mites, parlem de plaer!, o a un taller d’Autogestió de l’Espai Jove.
Tot i que les jornades estan dividides per franges d’edat, també hi haurà moments en els quals es duran a terme activitats conjuntes, per tal de trencar el gel i fer una mica de cohesió. A més a més, hi haurà un dinar gratuït i per finalitzar les jornades també hi haurà un berenar de cloenda.

Les novetats d’aquesta 3a edició
Les novetats d’aquest any són: el canvi d’ubicació de les Jornades per tal de poder ampliar el nombre d’activitats i els espais simultanis de les activitats amb grups més reduïts. Aquesta és la novetat més rellevant d’aquesta edició, especialment a la franja d’edat dels 16 als 18 anys, amb la previsió d’augmentar el nombre d’inscrits i inscrites d’aquestes edats. També s’ha creat un compte a la xarxa social Instagram com a eina de difusió més propera al jove adolescent. 
Les inscripcions es poden realitzar a través del formulari en línia bit.ly/DFORMAT2019 i per a més informació es pot contactar amb l’organització de les jornades a través de l’adreça electrònica  i  a les xarxes socials a través del perfil @dformat_2019.
Un any més, el D-Forma’t compta amb el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.