Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Alumnes de 3r de primària de 8 escoles de Vilafranca acullen el taller Mural Capacitats

Alumnes de 3r de primària de 8 escoles de Vilafranca acullen el taller Mural Capacitats

28 de novembre de 2017

El regidor Ramon Zaballa ha destacat l’important treball de sensibilització de l’activitat que incideix en el valor d’inclusió   

L’Ajuntament de Vilafranca, a través del programa Capacitats 2017 i conjuntament amb l’escola Arsenal, impulsen la quarta edició del taller Mural Capacitats, que aquests dies s’està duent a terme en 8 escoles de primària (Baltà i Elias, Cristòfor Mestre, Estalella i Graells, Mas i Perera, Montagut, Pau Boada, Sant Josep i Sant Ramon), amb la participació de 400 infants de 3r de primària. El coordinador de l’activitat, Jordi Gibert, destacava la motivació de l’alumnat a l’hora de materialitzar el que han après prèviament sobre la tècnica i el color de la pintura mural, i apuntava com a dada que després de 4 anys se superarà el mig quilòmetre de Mural.

L’activitat també preveu la realització d’accions de sensibilització a l’aula, a càrrec d’alguna de les entitats membres de la Comissió Municipal per al benestar de les Persones amb Discapacitat (CMBPD). L'objectiu principal és trencar l'estigma que pesa sobre les persones amb discapacitat o malaltia mental i apropar als infants, des de la perspectiva de la inclusió, la normalització i la diversitat, i a través del contacte directe les potencialitats que tenen totes les persones. El tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, ha destacat la importància de fer visible aquesta realitat de diversitat social i treballar “en edats primerenques, ja que aquestes persones en el futur seran més sensibles. S’ha de potenciar el valor d’inclusivitat, perquè totes les persones se sentin incloses i reconegudes en aquesta societat”

Ramon Zaballa ha volgut fer un agraïment especial als centres educatius per la seva participació en el programa. 

Exposició i concert
Aquest divendres 1 de desembre, Capacitats 2017 inaugurarà una exposició al vestíbul de l’Hospital Comarcal Alt Penedès. L’exposició la composen 42 fotografies i 15 pintures que volen traslladar-nos imatges de les activitats de la vida quotidiana, i es podrà visitar fins al 8 de gener, en horari de visites, de 16 a 20 hores. 
A la tarda, a partir de les 18 hores, tindrà lloc a la rambla de Nostra Senyora, en el marc de la Fira de Santa Llúcia, un concert de Nadal solidari amb la Marató de TV3, que anirà a càrrec del Grup de Ministrers, l’Orquestra de corda de l’EMM M Dolors Calvet i el grup de diversitat funcional Activa’t tu pots.