Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

1.700 atletes participen a la 10K Vila, i 2.300 s’inscriuen en la cursa solidària de la Mini10K

28 de gener de 2019

Nou èxit de participació i organització en la novena edició de la 10K Vilafranca.

Ahir diumenge, Vilafranca va acollir una nova edició -i ja en són 9- de la cursa 10K, que es va desenvolupar en un ambient totalment festiu. Els 1.700 atletes que es va donar cita al punt de les 11h, van participar d’una de les 10K més ràpides del panorama català de curses, amb un circuit, distància i temps homologats per la Federació Catalana d’Atletisme.
La regidora d’Esports, Anna Doblas, es va mostrar molt satisfeta per l’organització de la cursa, “tot ha anat segons els terminis previstos. A dues setmanes de la cursa, vam tancar inscripcions, i això no ens havia passat en cap edició. Estem molt contents”
Una de les claus de l’èxit de l’edició d’enguany, pel que fa a les inscripcions, ha estat la novetat de realitzar un paquet de curses, amb la mitja marató de l’Espirall. Segons la regidora Doblas, “aquesta iniciativa ha donat molt bons resultats, i amb la mitja ja teníem més de 300 inscripcions per la 10Kvila”.
Anna Doblas va valorar de manera molt significativa que “el primer esdeveniment esportiu de Vilafranca sigui la 10K, ens motiva molt. Vam tancar l’any amb l’èxit de recuperació de la Mitja Marató de l’Espirall, i obrim el nou any, esportivament parlant, amb la 10K, estem molt contents per l’acollida i la resposta dels corredors i participants”.  
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va valorar el dia d’ahir com “una diada esportiva ideal per a córrer”. Regull, que va participar a la 10K Vila, va celebrar l’èxit de les dues curses d’ahir, “la 10K i la mini, juntament amb la Mitja de l’Espirall, han posat, novament, Vilafranca en el mapa de les curses d’una manera molt potent. Totes les curses han estat molt ben organitzades i ambientades. Vull agrair la participació de la ciutadania que no ha deixat d’animar, i felicitar l’equip organitzatiu -servei d’Esports de l’Ajuntament i Fondistes- per una impecable manera de treballar, tenint cura del corredor i el seu benestar.”
L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va valorar molt positivament l’esforç que s’ha fet des de l’administració i les entitats esportives perquè “en un moment on hi ha crisi a nivell d’organització de curses, ens vam proposar lluitar per mantenir, recuperar o millorar el nivell de curses i hem complert. Vilafranca és una ciutat molt esportiva i esportista, i ha donat una resposta excel•lent.”
Els resultats en totes les categories es pot consultar al web de la cursa www.10kvilafranca.org

Mini10K
Més de 2.300 persones es van inscriure per participar en aquesta cursa solidària que enguany ha celebrat ja la seva tercera edició. Aquesta cursa, 100% solidària i oberta a totes les edats, va donar l’oportunitat de córrer els 1.300 metres en companyia dels més petits pels trams més emblemàtics i cèntrics de la 10kVila. Enguany, la col•laboració solidària era per al programa INFADIMED, i el servei de Pediatria de l’Alt Penedès-Garraf. Aquest programa promou la dieta mediterrània entre els alumnes d’educació infantil i primària amb l’objectiu de donar eines als nens perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut. El Capità Vitamines, el nou superheroi dels nens, és el personatge central que és l’encarregat d’explicar als nens els beneficis d’un estil de vida saludable, va ser present durant tota la matinal esportiva a la carpa de la Mini10K, instal•lada a la rambla.
El preu solidari per inscriure’s en aquesta cursa era de 2euros i l’import recaptat es destinarà íntegrament al programa Infadimed.
La regidora d’Esports, Anna Doblas, que va participar a la Mini10k, es va mostrar també molt satisfeta de la resposta ciutadana, “estem gratament sorpresos per la resposta i l’acollida. Ens esperàvem que fos un nombre d’inscripcions similar al de l’any passat, unes 1.800, però aquest any ens hem superat i amb escreix, arribant als 2.300 inscrits.”