Ajuntament de Vilafranca del del Penedès

Notícia

Nova edició de la campanya “Després de l’ESO...què?” per orientar els joves que acaben la secundària obligatòria

25 de gener de 2018

Un any més i en el marc del Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES), el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca a través del Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ), organitza la campanya Després de l’ESO... Què? Aquesta campanya, que té lloc del 15 de gener al 9 de febrer de 2018, s’adreça als joves que acaben l’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) amb l’objectiu de donar informació i suport en l’orientació d’aquests estudiants sobre les opcions que tenen un cop finalitzin l’ESO, l’hagin aprovat o no.
El regidor de Joventut, Miquel Medialdea, acompanyat dels tècnics del servei Ruben Calvo i Núria Mallofré, ha presentat la campanya destacant que és la desena edició i que cada any és més extensa, incrementant el nombre d’accions formatives o d’assessorament (l’any passat un total de 75). Medialdea ha destacat com a novetat el reforç de la difusió entre el professorat de les opcions existents al voltant de la formació professional en el nostre entorn. “Des del Servei d’Ensenyament ens van demanar reforçar la difusió entre els docents dels cicles formatius potents que tenim al territori”, ha dit el regidor de Joventut. Aquesta formació s’adreça a tot el professorat interessat en la temàtica, i especialment a aquell encarregat de l’orientació educativa: tutors i tutores de 4t d’ESO i orientadors/es escolars. Tindrà lloc el dijous 22 de febrer.
Núria Mallofré ha recordat que la campanya es consolida amb la participació de tots els centres educatius de secundària (CES) de la vila en el ventall d’activitats organitzades, per tres vies diferents:
Per una banda, hi ha les xerrades concertades amb els CES i visita a la mostra educativa. Per aquest gener i principis de febrer se n’han concertat 23 sessions, amb alumnat de tots els Centres d’Ensenyament Secundari de Vilafranca, tant públics com concertats i grups específics com Programes de Formació i Inserció (PFI). Les xerrades tenen lloc al Servei de Joventut (C/ de La Fruita, 13). Durant el transcurs de les xerrades també es pot visitar un espai on es mostra el mapa educatiu del territori, amb tota l’oferta existent a la comarca i material informatiu dels diferents centres i material genèric de les diferents opcions. 
Per altra banda, es continua amb les tres xerrades i taules rodones en horari de vespre i obertes a tothom, ja que any rere any tenen més assistència de públic, tant de pares i mares com de joves estudiants. Aquestes xerrades tindran lloc els dies 31 gener, 7 i 8 de febrer, a l’Escorxador. La primera xerrada tractarà sobre el procés de decisió, la segona sobre els cicles formatius i la tercera sobre batxillerat.
També dins la campanya, el servei de Joventut ofereix als joves estudiants de secundària la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre una orientació més individualitzada. Les assessories es realitzaran al SIAJ (c/ de la Fruita, 13) els dimarts i dijous, de 13 a 14h i els dimecres, de 17 a 20h durant els mesos de febrer i març. Els joves hi podran assistir individualment o acompanyats dels pares. Cal demanar cita prèvia al SIAJ, per telèfon 93 892 20 20, a través del correu [email protected] o si ho prefereixen, presencialment al SIAJ en els seus horaris d’atenció al públic: de dilluns a divendres d’11 h a 14 h i les tardes dels dilluns i dimecres de  les 17 a  les 20 h. També es podrà sol•licitar a través del PIDCES, el Punt d’Informació als Instituts.